Ventede kull i 2012
Informasjon til intereserte hvalpekjøpere

Både Smilla og Fifa  har fått godkjent parring i 2012 med Skrindhagens Ask Grimurson.

Løpetider ventes i april/mai. da skulle det bli hvalper i juni/juli og levering i august/september.

Vi følger Norsk islandshund klubbs regler for salg av hvalper (se link til klubben).

Hvalpekjøper får selv velge et islandsk navn til hvalpen, uavhengig av forbokstav. De får "av Brattalid" som etternavn.

Hvorvidt vi parrer begge, eller bare en, av tispene på våren er usikkert. Hvis en så blir det Smilla først.

Interesserte hvalpekjøpere kan ta kontakt.
Smilla føder lille Tumi i april 2011
En gladnyhet11/5-12

God nyhet! Smilla ble parret med Ask idag. Hvis alt  går bra blir det hvalper ca 12 juli.

Jeg har bestemt meg for å vente med å parre Fifa til høsten. Hun har også løpetid nå, så det vil bli ca. november.

19/6-12

Smilla er nå tydelig gravid. Minst tre hvalper sier dyrlegen etter å ha kjent på henne, men jeg venter med å ta røntgen til uken før.

10/7-12

Gode nyheter! Smilla fikk i dag fem flotte hvalper, to hanner og tre tisper.
Hannene er rødbrune og hvite. Tispene er mørkere- Den ene blir trolig tricolor som Smilla, de to andre er jeg mer usikker på, kankje blir de mørkebrune og hvite, men sansynligvis lysner de og blir vanlig røde.
Mor og barn og oppdretter er slitne men glade.

28/7-12
Nå er hvalpene snart tre uker og kjempesøte. De har fått øyne og løfter så smått rumpa fra underlaget for å gå, men mister fort balansen og triller omkull. De begynner så smått å vise personlighet, og særlig er den svarte tispen en liten tøffing. Hun knurrer rasende til de store brødrene hvis de prøver å dytte henne vekk fra patten.
Størelsen har vært litt ujevn, med en diger hanhund og en fprhpldsvis liten tispe, men nå begyner det å jevne seg fint ut.
De har vokst noe utrolig og de fleste har nå passert 1 kg. 
Moren er sånn passe lei, og jeg vurderer å begynne så smått med litt tilleggsfor i løpet av neste uke. Dessuten er det snart tid for første markekur.
Vi er fortsatt på hytta på Skåtøy og hadde for to dager siden hyggelig besøk av hvalpepappa Ask med familie. I morgen får vi besøk av første hvalpekjøper.
Se fotoalbum av hundene for flere bilder av valpene, som oppdateres fortløpende.


Valper (2 hanner og tre tisper) snart tre uker gamle.
Din overskrift
Hei igjen

Det har vært en koselig men slitsom sommer med fem hvalper og fem kattunger, men nå er  vi hjemme igjen etter ferie på sørlandet og til sist en uke på fjellet.
Det har gått utrolig bra og småtasene har taklet de til dels lange kjøreturene fint. Ingen bilsyke.

Nå er hvalpene store og etter å ha løpt fritt omkring på en stor seterløkke siste uken må de nå finne seg i å være i hundegård frem til de skal leveres 4 sept.

Alle tispene og en hanhund har fått nye familier og oen får besøk jevnlig. det er mange nå som gleder seg til den 4 sept. 

Men en hanhvalp er usolgt. Vi har kalt han lille "Vargur" og det er flere som mener at han kanskje er den beste i kullet. Han er utrolig lik sin halvbror "Tumi" (samme mor, forige kull) som det ligger flere bilder av på billedgalleriet her.
Gladnyhet er at "Tumi" fikk cert på Bjerke utstillingen forrige søndag så det skulle love godt for "Vargur" også.

Vargur (nye kjøpere kan selvsagt kalle han hva de vil) er rolig og harmonisk og veldig tillitsfull og vil sikkert bli en utmerket familiehund. han tilbrakte siste uke i lek med mine barnebarn på 4 og 5 og de elsker han.

Er du interesert? Kontakt oss da vel!
Lille "Vargur av Brattalid" da han var ca 5 uker.
Din overskrift
Den 4 og 5 sept har vært de store reisedagene. Litt trist å se de små reise men godt å vite at de alle kommer til gode hjem, og at de er friske og sunne og av topp kvalitet - ikke minst hva gemytt angår. 

Marko (lystest hannen), Embla (lyseste tispen) og Arja (tricolor) dro i går (4/9)  og vi hadde hyggelig samling med kaffe i solen på terassen her på Brattalid. Midt opp i det hele kom pappa Ask på avskjedsbesøk og det var stas for nye hvalpeeiere å treffe han og hans familie. Ask selv var litt betenkt over de små, lurte nok på hva han hadde med dem å gjøre.

I dag kjørte jeg "Vesla" Dis til Gardemoen hvor hun ble hentet av ny eier for å reise til Ålesunds kanten. Det å sitte på Gardemoen med 8 uker gammel islandshvalp er virkelig tidenes beste sjekketriks. Har aldri vært så omsvermet av manfolk før!

Så er det bare lille Vargur igjen. Han er skikkelig fornøyd med å ha alle morens halvtomme patter helt for seg selv, men vil nok komme til å savne søsknene etter hvert.
Kan ikke fatte at folk er så lite ivrig på å få hanhund. Mange mener at han er kullets beste. I et hverfall er han både vakker og har et nydelig gemytt. Forholdsvis rolig og kjærlig til hvalp å være.

Bare ta kontakt hvis han er interessant for deg.Din overskrift
6/9
Og så reiste Vargur i dag . Til en  ny eie,r som lenge har tittet på islandshunder uten å klare å bestemme seg men som selvsagt falt for Vargur sin  sjarm da de møttes.

Og Benedicte drar til Kypros i to uker på velfortjent ferie etter otte uker med et alle tiders (men krevende) hvalpekull.

Min god-følelse er at alle de nye eierne vil være aktive med hundene både på utstillinger og på andre måter.

Vi sees på hvalpetreff og utstillinger!

Dermed er info fra 2012 kullet slutt. Fifa får løpetid i november/desember en gang så med litt flaks blir det hvalper utpå nyåret. Jeg har allerede et par interesserte på venteliste så hvis du også er interessert så bare ta kontakt.