Hvalpetreff, utstillinger ol.
Din overskrift
Etter noen dager med spennende venting har enderlig Smilla født sine fire valper 12.11.13. Alt står bra til med mor og barn.  
Hvalpetreff 2011
Det første hvalpetreffet hadde vi på Brattalid 30 oktober. Alle hvalpene med eiere kom og dessuten eierne til Icetops Baldur, far  til Tumi. Vi koste oss med pizza mens hvalpene raste omkring i hagen i vill lek. Det var tydelig at de atte pris på å se hverandre igjen. De tre tispene til Smilla var blitt utrolig like , det var så vidt vi kunne se forskjell på de, så det tegner til å bli et jevnt kull.
Tumi var allerede blitt en flott kar.
Tumi og Tiril på første hvalpetreff
Hvalpetreff 2012
Det andre hvalpetreffet hadde vi i forbindelse med utstilling i Bø. Her stilte Smilla og Fifa og alle fire hvalpene.
Etter utstillingen møttes vi alle til veldig hyggelig lunch hos Hilde Bergendal og familie, eierne av Saga. Hundene fikk herje fritt i hagen og nok en gang virket det som de satte pris på gjensynet. HIldes andre islandshund Baldur tok det med fatning, mens bestemors to dakser foretrakk å holde seg innendørs. 
Hilde er som oss på Brattalid, og flere andre islandshund eiere, også islandshest fan med tre hester i hagen.
Gjengen på hvalpetreff i Bø
Utstillinger 2012
En gladnyhet! 
Fifa fikk sitt første cert med BIM og det hele på utstilling i Sandefjord 17/6.

Konkuransen var ikke overveldende, bare en islender til, men Fifa viste seg fra sin fineste aside med flott nyvasket pels og nedslanket til et brukbart vektnivå (matvraket ) så hun fortjente virkelig certet.

Trolig siste gangen jeg stiller henne for nå har hun det som trengs for å kunne avle utover 2 kull slik islandshundklubben krever det.


Vi er like lite begeistret for hundeutstillinger begge to. Mens alle andre hunder går flott og våkent med nesen fremover og en lett joggende eier ved siden av humper jeg avgårde på min hofteprotese med hunder som  heller vil ha nesen i alle godluktene på bakken.
"Straffen" for å vinne var at vi måtte vente til gruppebedømmelsen. Det tok 5 timer ekstra! Jeg overveiet å stikke av, vi hadde jo fått det vi trengte, men bestemte meg for at det var viktig at rasen ble representert i ringen.

I gruppebedømmelsen røk selvsagt "bakkesnuseren" med den haltende føreren luket raskt ut, men pyt, pytt vi var fornøyde vi.
Smilla ble champion i dag 28.04. 2013. Vi er alle kjempe glade, og både matmor og hunder skal feire med god mat og mye kos.
Din overskrift


Kjære alle hvalpekjøpere.

Hvis jeg hadde vært flinkere på data skulle jeg laget en flott juleside eller et fellesbrev og sendt til dere alle.

Nå er jeg ikke flink med slikt, og er dessuten ute i siste liten etter en treukers  jobbreise til Afrika. Derfor gjør jeg det her og håper at dere går inn på siden vår så dere oppdager det.

EN RIKTIG GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR ØNSKER JEG ALLE HVALPEKJØPERE FRA BRATTALID. DET HAR VÆRT EN GLEDE Å BLI KJENT MED DERE OG JEG HÅPER AT HUNDENE FORTSETTER Å UTVIKLE SEG TIL GJELDE FOR SINE NYE FAMILIER. TAKK FOR DE HILSNER OG BILDER JEG HAR FÅTT. SEND GJERNE FLERE.

JEG HÅPER VI ETTER HVERT SEES PÅ UTSTILLINGER.

MANGE HILSNER FRA

BENEDICTE
Nytt år - nye muligheter 2013

1/1-2013

Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde en hyggelig feiring og at hundene ikke var alt for rede for rakettene.
Her hos oss gikk det greit med alle dyrene. Ingen panikk å spore, bare litt bjeffing da det smalt som verst rundt oss (jeg kjøper av prinsipp aldri raketter, men har nok av naboer som fyrer av).

Den gode nytt-års nyheten her fra Brattalid er at Fifa omsider kom i løpetid og ble parret med Skrindhagens Ask Grimurson den 28/12 og de påfølgende to 
dager.

Dermed er det hvalper i vente ca 28/2.

Vi har allerede to interesserte kjøpere på ventliste, men forhåpentligvis blir det mer enn to hvalper så interesserte kan bare ta kontakt.

21/1. Enda ikke synlig på Fifa om hun er gravid , men jeg er optimist. OM et par uker tenker jeg det synes.

21/2. Fifa er tydelig gravid nå, men ikke veldig stor. Venter hvalpene om ca en uke. I dag hadde jeg henne med til Vetrinærhøgskolen for røntgen. Tenkte det var greit å vite hvor mange hvalper som kom. De så tre - det var jo ikke så mange - men (hvis alt går bra) nok til de tre som har forhåndsbestilt, og det var jo bra. Så får vi bare  håpe at kjønnene passer ønskene deres. Den 28de er det 62 dager siden første parring og vel den dagen jeg kan begyne å vente på dem. Har ordnet meg med Vet.høg skolen i tilfeller hun får problemer med å få de ut slik hun hadde sist. Litt dumt at de kommer i en week-end men de forsikret meg om at de har kirurger på bakvakt.
Ellers er alt klart til nykomlingene. Har kjøpt en ny fin hvalpekasse i drammen med sikkerhetskanter slik at hun ikke kan få klemt dem inn mot veggen. har aldri hatt det før og det har alltid gått bra - men hva gjør man ikke for de søte små?

Hadde også med meg Birna og fikk tatt HD røntgen. Damen som tok bildene forsikret meg om at alt så bra ut, men det er jo alltid spennende inntil det offisielle resultatet kommer. Så gjenstår bare øyenlysning.
Utstillinger 2013
20/1
Hurra! BIrna fikk BIR og CERT på utstilling i Sandefjord. Nå er det tre av de fire 2011 hvalpene som har fått BIR og CERT, og den fjerde liger like etter med god plassering i "Best i rasen" flere ganger. Jeg er godt fornøyd.


24/8. HURRA!!!

Birna ble beste tispe med CERT og BIM på Islandshundklubbens spesialutstilling 
24/8, Stor stas.
Nå mangler hun bare et CERT på championat, men først skal hun ha et hvalpekull i oktober.
Din overskrift
1/11

Hallo igjen

Nåer det en stund siden jeg har skrevet så det er en god del å rapportere.

For det første. på utstillingsfronten: Alle hvalper av de to første kullene har gjort det veldig bra på utstilling i det siste. Av Fifas tre hvalper har Tiril nå championat, Birna har to CERT og ble beste tispe på spesialen i august. Dessuten er alle tre HD A og øyenlyst fri, så det er god grunn til å være fornøyd.

Smillas ene hvalp Tumi gjorde storsuksess på utstilling forlede, Ikke bare ble han BIR of fikk sitt andre CERT, men han ble atpå til best i gruppen. Dessuten er han HD B og øyenlyst fri.

På "spesialen" ble dessuten hannhunden Marko fra Smillas andre kull beste unghund hanhund med CK, og veslegutten Ludvig fra Fifas andre kull ble beste hvalp.

Så dere skjønner jeg er en stolt oppdretter for tiden.
Din overskrift