Maribuseter katteri
Stamnavn
Hei

La meg først fortelle deg hvorfor jeg har forskjellig navn på oppdrettet for katter og hunder/hester. 

Det skyldes at jeg ikke fikk godkjent Brattalid som offisielt stamnavn for katter fordi noen alt hadde et navn som likner.

Dermed ble det "Maribuseter" som er navnet på en deilig gammel seter som min familie har eid i snart hundre år på fjellet over Espedalen.

MEN DE KOMMER ALTSÅ ALIKEVEL FRA BRATTALID, på samme måte som hestene og hundene våre.

Grålunk
Grålunk - eller Gurimalla`s Gudrun som hun offisielt heter - er en nydelig norsk skogkatt dame. Sølvgrå og hvit av farge. Hun er veldig kosete og leken.

Grålunk har for tiden 5 kattunger med Skaugumsåsens Silvano som er champion og også sølvfarget.

Kattungene består av tre jenter og to gutter.  Tre er sølvfargede og hvite som foreldrene og to smoke (mørk sølvstripete) og hvite. De er alle meget kosete, lekene og vandt med barn.

Se forøvrig billedgalleriet for katter.
Murre
Murre er en eldre dame av uklart opphav. Moren er en katt vi i sin tid ga bort som unge, faren er ukjent men noen hevder (utfra datterens utseende)  at han kanskje er en engelsk korthår.

Murre er brun med svarte striper og maler bare vi ser på henne - derav navnet. Hun er nå sterilisert, men hadde i sin tid et kull-

Murre en en typisk utekatt. Jakter i skogen omkring oss og kommer bare så vidt innom for å få litt mat og kos. Liker seg best i stallen men når det er kaldt om vinteren vil hun gjerne være mye inne.

Murre er ikek så gladi  nyankommsten Grålunk. Føler nok at hun er en inntrenger på hennes teritorium.  Planen er å se om Murre vil trives som innekatt til vinteren. Datteren min Marit har fått leilighet med innglasset balkong som virker fin for katt så hun skal få prøve å være der en stund. Kanskje er det en passelig pensjonisttilværelse. Vi kan jo alltids ta henne tilbake til Vettakollen og skogen hvis det ikke går.
Din overskrift